- Tuzla Kamil Abduş Gölü çevresinin yapılaşmaya açılmasının yürütmesi durduruldu
- Adalar imar planlarının yürütmesi mahkeme tarafından durduruldu
- Mimarlar Odası Üye Kayıt İşlemleri Ve Üyelik Ödenti Uygulamaları Hakkında
- XVIII. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali başlıyor
- KTMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesine Ziyaret Gerçekleştirdi
- Ömerli Barajı havzasına kurulmak istenen “biyoteknoloji vadisi” projesine karşı dava açıldı
Edirne Temsilciliği’nden ‘Engelsizlik’ Temalı Yaz Okulu
TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin birlikte düzenlediği ”Engelsizlik” temalı atölye çalışması sona erdi. Atölyeye katılan öğrenciler, Selimiye Camii, Eski Camii ve Üç Şerefeli Camii arasında kalan ve altın üçgen olarak adlandırılan bölgede çalışmalar gerçekleştirdi.
”Engelsizlik” temalı atölye çalışmasının sonuç toplantısı ise Mimarlar Odası Edirne Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı M. Emin Parlakçı ile T.Ü. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Peyzaj Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Arzu ediyoruz ki; tüm kentler tüm yerleşimler engelsiz olsun. Sadece engelli olan bireyler için değil; engeli bulunmayan bireyler içinde geçerli” dedi. Altın Üçgenin de önemine değinen Gürkan, Osmanlı Dönemi’nden beri kullanılan bu alanı tekrar canlandırmak istediklerini söyledi. Bu konudaki fikirleri tartışmaya açtıklarını belirten Gürkan, Selimiye Meydan Projesi’yle birlikte bu alanda yayalaşma ve sadeleşme ile orijinalliğe geri dönmek istediklerini söyledi.
Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı M. Emin Parlakçı, “Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ‘Engelsizlik’ mücadelesi için teşekkür ediyoruz. Toplumda engelli diye tanımlanmasını doğru bulmuyorum. Ama fiziksel mekanlarda engeller var. Bu engelleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Atölye çalışmasına Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Trakya Üniversitesi’nde toplam 11 öğrenci katıldı” diye konuştu.
Parlakçı, altın üçgenin araç trafiğine kapatılarak; yayaların kullanımına sunulması fikrini desteklediklerini anlattı.
Edirne Temsilciliği’nin olarak bugüne kadar çeşitli temalarla 5 ayrı yaz okulu düzenlediğini aktaran Parlakçı, yaz okuluna katılım sağlayan tüm öğretim üyeleri ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.
Öğrenciler daha sonra atölye çalışması sırasında elde ettikleri sonuçları katılımcılarla paylaştı. Toplantı katılım belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.