Detaylı Bilgi
Konuşmacı: Dr. Damla Acar Bu seminer kapsamında tarihi yapılarda bulunan doğrama, kapı, duvar, tavan ve döşeme kaplaması gibi ahşap bitirme elemanlarının yapım ve süsleme (boya ve cila) teknikleri konusunda yapılması gereken
Detaylı Bilgi
Konuşmacı: Dr. Damla Acar
Bu seminer kapsamında tarihi yapılarda bulunan doğrama, kapı, duvar, tavan ve döşeme kaplaması gibi ahşap bitirme elemanlarının yapım ve süsleme (boya ve cila) teknikleri konusunda yapılması gereken araştırmaları ve bu araştırmalara temellenen konservasyon yaklaşımları irdelenecektir.
Dr. Damla Acar, İTÜ Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuş, İTÜ Restorasyon programında Doktora derecesini “19. Yüzyılın İkinci Yarısında İstanbul’da Ahşap Yapım Sistemlerinin Değişimi: Gelenekselin Rasyonelleştirilmesi” başlıklı doktora tezi ile almıştır. ICCROM Oslo’da Ahşap Konservasyonu Teknolojileri eğitimi almış, ahşap konservasyonu ve mimari yüzeylerin konservasyonu konularında uzmanlaşmıştır. KORUMA AKADEMİSİ’nin kültürel mirasın korunması alanında “birlikte öğrenme” ve “yaparak öğrenme” felsefesini benimseyerek, nitelikli konservasyon uygulamalarının artması için KORUMA AKADEMİSİ’ne koruma gönüllüsü olarak destek vermektedir.
Etkinliği Gerçekleştiren
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
Tarih
19:Ekim 2022, Çarşamba - 19:00 - 19:Ekim 2022, Çarşamba - 21:00
Yer
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kemankeş Caddesi, No:31 Karaköy