- XVIII. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali başlıyor
- KTMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesine Ziyaret Gerçekleştirdi
- Ömerli Barajı havzasına kurulmak istenen “biyoteknoloji vadisi” projesine karşı dava açıldı
- Sit derece değişiklikleri: Bakanlığın Sedef Adası’nı yapılaşmaya açmak için yaptığı ikinci değişikliğe bilirkişi engeli
- Ataköy’deki modern konut mirası: Bakanlığın eklemek istediği yapı bloğu bilirkişileri görüş ayrılığına düşürdü.
- İyi Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’ne Ziyaret Gerçekleştirdi
Aykut Köksal ile ‘Sinan Döneminin Mimarlığı Üzerine’ Söyleşi
“Murâd edindüm olam tâ ki mi’mâr
Kemâlümle koyam ‘âlemde âsâr”
“Sinan Döneminin Mimarlığı Üzerine”
Büyük Usta Mimar Sinan’ın ölümünün 433. yılında, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin anma etkinlikleri kapsamında “Sinan Döneminin Mimarlığı Üzerine” başlıklı bir söyleşi düzenlenecektir. Aykut Köksal’ın konuşmacı olarak katılacağı etkinliğin moderatörlüğünü Gülşen Kılıçreis Özaydın üstlenecek.
Söyleşiye katılım için Zoom kayıt linki: https://zoom.us/meeting/register/tJEsf-ytqj0vHNcZWcdqLPNfrNsmhGhDWfCs
9 Nisan 2021 Cuma günü 20.00’da çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan söyleşi, mimarist.tv üzerinden canlı yayınlanacaktır.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
Aykut Köksal Hakkında
Aykut Köksal 1952 yılında doğdu. Ortaöğrenimini Saint-Benoît Fransız Lisesinde tamamladıktan sonra DGSA Yüksek Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1985’e dek, İÜ Bizans Sanatı ve İTÜ Mimarlık Tarihi bölümlerinin öğretim kadrosu içinde yer aldı. 1995’ten 2018’e MSGSÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültelerinde, 2000-2005 yılları arasında Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümünde, kuruluşundan 2010 yılına dek Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programında, yine kuruluşundan 2020’ye dek İstinye Üniversitesi Mimarlık Bölümünde öğretim görevlisi olarak ders veren, 2005-2006 eğitim döneminde Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne’ın Mimarlık Bölümünde diploma projeleri danışmanlığını yürüten ve aynı okul tarafından konuk öğretim üyesi olarak jürilere davet edilen Aykut Köksal’ın Zorunlu Çoğulluk/Mimarlık ve Sanatta Dilin Süreksizliği başlıklı kitabı 1994’te, Anlamın Sınırı ve Karşı Notlar başlıklı kitapları 2009’da, Barok Dönüşüm, Müziğin Modernleşme Serüveni 2020’de yayımlandı. Mimari çalışmaları arasında Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Cam Salonu (1985), Teşvikiye’de Villa Belkıs Koruma ve Yenilemesi (1992-1995), Söke Doğanbey’de Ev (1995), Teşvikiye’de Konut (2008) ve Troya Müzesi Ulusal Mimari Yarışması’nda 1. Mansiyon Ödülü (2011) yer alıyor. Kurucuları arasında yer aldığı Açık Radyo’da pek çok program gerçekleştiren Köksal, çeşitli çağdaş sanat ve fotoğraf sergilerinin küratörlüğününün yanı sıra 2004 yılında 1. İstanbul Mimarlık Festivalinin, 2005 yılında mekânsal müzik çalışmalarını konu alan Sesmekân sergisinin küratörlüğünü yaptı, Sessizlik ve Işık başlıklı fotoğraf sergisini 2013’te İstanbul’da, 2014’te Ankara’da, Yetmişlerden Fotoğraflar başlıklı sergisini 2015’te İstanbul’da açtı. Köksal, 2015’ten 2019’a dek, mimarlık ve kent kitapları yayımlayan Daimon Yayıncılık’ın genel yayın yönetmenliğini sürdürdü; Ağustos 2019’dan beri yeni kurulan Arketon Yayınları‘nın genel yayın yönetmenliğini yürütüyor.